torsdag 5 februari 2009

Viktiga evenemang under märkesåret

Här kommer ett första preliminärt schema för de evenemang som föreningen antingen arrangerar själv eller som vi på något annat sätt deltar i:

- 15, 16 och 20 augusti så spelas bygdespelet "Oår" av Sävaramatörerna, manus har skrivits av föreningen interaktiv historias eminenta författare Anna-Sara Hammar.

- 17 augusti så sätts en interaktiv version av föreningens historiska återskapande av Sista Slaget upp. Det kommer att vara ett re-enactment där det sista slaget på svenska mark som stod i Sävar spelas upp för en publik som får vara med och påverka händelseförloppet.

- 19 augusti så kommer H M konungen till Sävar och Sista Slaget sätts upp.

- 21 augusti så arrangerar vi en fredskonferens för ungdomar i Sävar.

- 22 augusti så arrangerar vi en fredskonsert i Sävar.

- Oktober så har den sista delen i föreningens pjästrilogi om krigets och fredens väg genom Sverige och Finland åren 1807-1809 premiär. "Cederströmska huset" utspelar sig under den oroliga tiden i Stockholm strax innan konungen Gustav IV avsätts och manus skrivs av Anna-Sara Hammar som även skrivit de två första delarna i pjästrilogin.

- November så öppnar återigen portarna för interaktiv historias och Sävars egna rollspelskonvent. "Sävcon" går av stapeln för nionde gången och som vanligt är målgruppen ungdomar i bygden.

- November innebär också att föreningen Nordens och märkesåret 1809 arrangerar en temadag i alla skolor, där en av aktiviteterna kommer att vara interaktiv historias historiepedagogiska rollspel "Historiska Val & Öden".

Som ni ser så kommer det hända mycket i Sävar i år, speciellt under en vecka i augusti. Ni kommer snart att få veta mer om de personer som arbetar med att förverkliga alla dessa evenemang och deras upplevelser av historisk gestaltning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Föreningen Interaktiv Historia arbetar för närvarande med märkesåret 1809 på högvarv vilket du kan följa hör på bloggen!

Bloggintresserade